Gennem lang tid har der været rygter om at den næste iPhone ville få trådløs opladning. Spekulationen har mere gået på hvilken teknologi Apple ville benytte. Det kan du læse mere om her: Trådløs opladning – her er Apples muligheder

Nu lukker Apple formodentlig den debat en gang for alle. Apple er nemlig blevet medlem af Wireless Power Consortium, der står bag udviklingen af Qi-standarden til trådløs opladning. Apple har overfor Business Insider bekræftet at de er med i Wireless Power Consortium, og at de ser frem til at kunne være med til at bidrage til udviklingen af fremtidens trådløse standarder.

Qi er den førende standard inden for trådløs opladning og bruges i produkter fra mere end 200 virksomheder lige fra smartphones til køkkenudstyr. Qi kan skaleres til at kunne levere alt fra 1W og til flere KW. I sin nuværende form baserer Qi sig på elektromagnetisk induktion, hvor energioverførslen sker via et magnetfelt. Det kræver at oplader og enhed er ganske tæt på hinanden, da rækkevidden kun er ganske få mm, hvilket er standardens største ulempe. Der arbejdes dog på at udvide Qi-standarden til også at dække teknologier der virker på lidt længere afstande.

Det eneste produkt hvor Apple i øjeblikket tilbyder trådløs opladning er Apple Watch. Teknologien er den samme som Qi bruger, men uret er som sådan ikke certificeret efter standarden.

Det at Apple har meldt sig ind i gruppen bag Qi bekræfter Apples interesse for en standardiseret løsning, men ikke at det nødvendigvis er iPhonen Apple har i tankerne. Det kunne alene være Apple Watch det drejer sig om. Eller noget af Apples tilbehør som mus, pegefelt, controlleren til Apple TV eller Apple Pencil. Da det forventes at Apple vil vælge én og samme teknologi til alle deres produkter, er det dog højst sandsynligt at det også gælder iPhonen.

Det at Apple vælger en etableret standard er ikke ensbetydende med, at Apple er bundet på hænder og fødder. Apple kan sagtens vælge at tilbyde ekstra funktionalitet, der ligger i forlængelse af standarden. Det gør Apple eksempelvis med deres trådløse hovedtelefoner, der benytter almindelig Blutooth til forbindelsen, men på en ny måde.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.