Coherent Navigation blev siftet i 2008 af forskere fra Stanford og Cornell, og har fokus på en teknologi kaldet High Integrity GPS forkortet iGPS. iGPS går ud på, at man kan forbedre præcisionen og pålideligheden af almindelig GPS ved også at bruge signaler fra Iridium-satellitterne, der befinder sig i nogle lavere baner end GPS-satellitterne.

Det kræver dog en del hardware, og der er derfor næppe noget vi direkte kommer til at se i iPhonen. Dertil er det ganske enkelt for pladskrævende. Der er derfor nok snarere Coherent Navigations generelle ekspertise inden for området, som Apple har været interesseret i at få fingre i. Af andre muligheder er, at teknologien skal benyttes i den selvkørende elbil, som Apple ifølge rygterne er ved at udvikle. Her er der rigelig plads til hardwaren og på samme tid brug for den større præcision som teknologien giver i forhold til almindelig GPS. Kombinerer man præcision på centimeter-niveau med Apples 3D-kortlægning af byer, er kimen i hvert fald lagt til selvkørende biler.

Det kunne også være, at Apple vil benytte teknologien i deres egen kortlægning. Det vil sige, at Apple vil bruge iGPS til at lave mere præcise kort med. Hvis Apples eget udstyr, som kortene tegnes efter, er meget præcise, vil kortene alt andet lige blive bedre. Dette kunne eksempelvis gælde en Street View-lignende funktion.

Apple har de seneste par år opkøbt en lang række virksomheder med fokus på kortlægning eller GPS-teknologi, og har efterhånden fået ret godt styr på den tekniske side af udviklingen af kort. Der hvor det halter er på indholdssiden. Det vil det nye opkøb dog næppe ændre på.