Der er rygter om at Apple er interesseret i opkøb af eller samarbejde med flere virksomheder, der udnytter de sociale muligheder til at gøre Apples kort endnu bedre.

Den første er Foursquare, der bygger på ideen om at man checker ind, når man eksempelvis besøger en restautant eller et museum. Ud fra mønsteret i ens egne check-ins kombineret med andre brugeres mønster, kan man få anbefalet interessante steder. Hvis mange folk der besøger Odense eksempelvis checker ind ved H. C. Andersens hus, så vil man selv få det anbefalet næste gang man selv checker ind i Odense. Man får ting anbefalet både ud fra hvor man er, samt hvad folk, der deler ens interesse finder interessant. Ideen er, at der er rigtige menneskers erfaringer, der fortæller en hvad der er værd at besøge. Ifølge rygterne skulle Apple og Foursquare have en aftale om datadeling på plads. Apples Eddy Cue, er da også begyndt at poste Foursquare-chek-ins på sin Twitter-profil.

Den anden er Waze, der leverer en social turn-by-turn-navigeringsløsning. Grundlæggende går det ud på, at man indtaster sin destinationsadresse og kører med appen åben. Undervejs sender man passivt information om den vej man kører, fremkommeligheden etc. Man kan også manuelt opdatere med data om vejarbejde, trafikpropper etc. Hvis disse informationer, der måske kun er få minutter gamle, indikerer at der er svær fremkommelighed på en bestemt rute, bliver man dirigeret uden om. Waze lærer ganske enkelt ting som hvor der er køkørsel hvornår ved at analysere store mængder data.

Den grundlæggende forskel på Foursquare og Waze er, at den sidste baserer sig på køretøjer i bevægelse. Derved kommer ikke kun slutdestinationen, men også vejen der hen i spil. De to tjenester supplerer hinanden godt, og et Apple-samarbejde eller køb af den ene udelukker ikke den anden. I begge tilfælde vurderes prisen til at være over $500 millioner.

Opdatering: Rygterne om et Apple-køb af Waze afvises nu igen. Der er ingen handel i sigte, selvom de to firmaet har været i kontakt.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.