Apples fænomenale iPhone-salg i sidste kvartal har meget overraskende medført, at Apple nu har indhentet Samsung som verdens største producent af smartphones. Det viser tal fra Strategy Analytics. En bedrift der for bare et år siden virkede fuldkommen usandsynlig. Havde man vovet pelsen og spået at Apple nogensinde ville kunne bide skeer med Samsung mål på antallet af solgte smartphones, var man blevet indlagt på den lukkede afdeling - eller i hvert fald blevet udsat for offentlig hån og spot. Så usandsynlig var det scenarie, der altså nu er indtruffet.

For et år siden solgte Samsung næsten 70% flere telefoner i årets sidste kvartal end Apple. 35 millioner flere telefoner langede Samsung over disken. Det har lanceringen af iPhone 6 vendt fuldstændig op og ned på. Appels salg er steget med 23,5 mio. mens Samsungs er faldet med 11,5 mio. Resultatet er, at de to står fuldstændig lige og altså deler pladsen som verdens største smartphone-producent. Begge selskaber har solgt 74,5 mio. enheder i 4. kvartal 2014. Der er dog ingen tvivl om, hvem der er gladest for det resultat. For Apple peger pilen op, mens den for Samsung peger ned.

Største overskud i verdenshistorien

Tallen giver selvfølgelig spor i regnskaberne. Apple noterede $18 mia. i overskud svarende til 120 mia. kroner. Det er det største kvartalsoverskud for en virksomhed nogensinde set i verdenshistorien. Et nærmest absurd højt tal.

Lige omvendt går det for Samsung. Bevares, Samsung formåede at skrabe et overskud på $4,9 mia. sammen, men som sagt peger pilen nedad. Deres overskud er faldet 27% sammenlignet med sidste år, og markerer dem femte kvartal i træk med faldene overskud. Pudsigt nok er det blandt andet Apples succes, der holder hånden under Samsung. Samsungs overskud på salg af mobiltelefoner er faldet 64%, mens det til gengæld går strygende for deres halvlederdivision, der blandt andet leverer chips til Apple.

Efter Samsung og Apple følger Lenovo/Motorola og Huawei i en lige så tæt kamp om tredjepladsen. De to sælger hver især en tredjedel af Apple, men kun få hundrede tusinde skiller de to ad.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.