Apple har frigivet watchOS 2, det nye styresystem til Apple Watch. Opdateringen kræver iOS 9 og kan hentes via Apple Watch-appen på iPhonen. Frigivelsen af watchOS 2 er blevet forsinket et par dage, da en fejl der blev opdaget i sidste øjeblik, fik Apple til at udskyde frigivelsen.

Afviklen af apps direkte på uret

Opdateringen er det første større opdatering siden lanceringen af Apple Watch, og byder på flere nyheder. Den primære nyhed er, at uret nu kan afvikle tredjeparts apps direkte, hvor de før blev afviklet på iPhonen. Dette gør tredjeparts apps mere stabile og øger ydelsen. I den sammenhæng har udviklerne også fået mange flere muligheder såsom direkte adgang til flere af urets sensorer.

Nightstand-mode og Tidsrejse

Blandt de regulære nyheder er også en såkaldt nightstand-mode, der viser klokken, når uret lader op, og en Tidsrejse-funktion. Det er desværre ikke en tidsmaskine, men Apples navn for en funktion der via den digitale krone gør det muligt at scrolle frem og tilbage i tiden i de events, der vises på urets skærm og i dets komplikationer. Her får man diverse informationer såsom vejrudsigter på de pågældende tidspunkter etc.

Derudover er der nye urskiver - blandt andet en med time-lapse videoer fra hele verden - og understøttelse af tredjeparts komplikationer, som er en betegnelse for de små ekstra informationer, der vises på urskiven som en slags widgets.

Andre andre nyheder kan nævnes, at man nu kan indstille uret til først at slukke for skærmen efter 70 sekunder. Hidtil har det været låst til 15 sekunder, men nu kan man selv vælge.

Musik-appen har også fået en funktion, der gør det hurtigere at afspille musik fra ens iPhone.cMan kan nu også se videoer direkt på Apple Watch.

Derudover er der en række nye muligheder for Siri, som blandt at svare på mails.

Scroll ned for at se kommentarer