Apple har frigivet tvOS 13, det nye styresystem til fjerde og femte generation af Apple TV. tvOS 13 byder på flere nyheder blandt andet understøttelse af Apples nye spiltjeneste, Apple Arcade. Derudover er der en nydesignet hjemskærm, hvis formål er at gøre det nemmere at opdage nyt indhold. Det sker blandt andet ved at apps nu kan afspille videopreviews i fuldskærm direkte fra hjemskærmen. Dette kræver dog at udviklerne indbygger understøttelse for dette i deres apps.

En anden stor nyhed er flerbrugerunderstøttelse, der gør det muligt for en husstands forskellige brugere at have hver deres personlige profil med egen brugergrænseflade, egne anbefalinger, egne spillelister etc. Man kan skifte mellem profiler via det nye Kontrolcenter, som i øvrigt har flere andre funktioner.

Apple Arcade med controllere

Som skrevet indledningsvis giver tvOS 13 også adgang til Apple Arcade via Apple TV. Relateret til dette er at Apple TV nu understøtter Xbox Wireless Bluetooth Controller og PlayStation DualShock 4 Controller, som begge kan tilsluttes til Apple TV via Bluetooth.

Med en ny Picture-in-Picture funktion kan man fortsætte med at se TV-udsendelser eller film, samtidighed at man bruger en anden app, justerer sine indstillinger eller hvad man nu laver.

En sidste nye feature er understøttelse af "Log ind med Apple", der også er tilgængelig på iPhone, iPad og kommer til Mac-computere senere. Med "Log ind med Apple" får man mulighed for at logge ind med sit Apple ID i stedet for at skulle opret sig med brugernavn og en adgangskode.

tvOS 13 kan downloades via appen Indstillinger på Apple TV ved at gå til System -> Softwareopdatering. Har du slået automatisk softwareopdateringer til, vil opdateringen ske automatisk.