Apple er klar med den tredje større opdatering til iOS og iPadOS siden lanceringen af iOS 14 tidligere på året. Større er måske så meget sagt, da antallet af regulære nyheder er ret begrænset. Lidt er det dog blevet til, og der også en del fejlrettelser.

Herunder finder du de største nyheder i iOS 14.3.

Apple Fitness+

Opdateringen byder på understøttelse af Apples nye abonnementsbaserede fitnesstjeneste, apple Fitness+. Tjenesten koster $9,99 per måned og giver adgang til at følge en række træningsprogrammer.

Tjenesten er ikke tilgængelig i Danmark.

AirPods Max

Understøttelse af Apples nye hovedtelefoner, AirPods Max, med blandt andet Adaptive EQ og aktiv støjreduktion.

ProRaw

De to nye iPhone 12 Pro-modeller får understøttelse af Apples nye fotoformat, ProRAW, der er en slags Apple-optimeret RAW-format med særlige funktioner. Funktionen skal slås til i indstillinger, og giver herefter mulighed for at gemme fotos i RAW-forat, hvor de fylder cirka 25 MB.

Kamera-forbedringer på ældre iPhones

Der er nu kommet mulighed for at optage video i 25 fps samt for at spejle frontkameraet på ældre iPhones fra iPhone 6S til iPhone X. Nyere iPhones har hele tiden haft disse muligheder

Tydeligere Apple TV+ i TV-appen

Apple har forbedret TV-appen, så indhold fra Apple TV+ nu er samlet ét sted. I menuen i bunden er der tilføjet en punkt kaldet "Originals", hvor indholdet fra Apple TV+ kan findes. Dermed bliver det nu tydeligt, hvilket indhold er er inkluderet i Apples TV-tjeneste - og dermed hvilket der ikke er.

Søgefunktionen er også markant forbedret.

Sundhed og Aktivitet

I Sundhedsapen er der kommet en ny sektion relateret til graviditet.

I Aktivitetsappen er der kommet understøttelse af Apples nye måling er kredsløbskondition på Apple Watch.

Genveje på Hjemmeskærmen

Åbner du apps via en genvejskommando (for eksempel fordi du vil bruge dine egne ikoner), bliver Genveje-appen ikke længere åbnet i processen. I stedet kommer der en lille bannernotifikation øverst. Det gør det ene mere strømlinet og brugbart.

Ecosia søgemaskine i Safari

Nu er det muligt at skifte standardsøgemaskine til Ecosia, der dermed kommer i selskab med Google, Yahoo, Bing og DuckDuckGo.

Diverse fejlrettelser

iOS 14.3 retter en række fejl og indeholder også en række småforbedringer.

Blandt de fejl der rettes, er én relateret til billedbeskeder, der nogle gange ikke blev leveret. Der rettes også fejl relateret til Bluetooth, app-folders og videoer i Fotos-appen.

Sådan opdaterer du din iPhone til nyeste iOS

Åbn appen Indstillinger og vælg Genrelt > Softwareopdatering. Følg vejledningen på skærmen.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.