Apple har frigivet iOS 13.6 og den tilsvarende udgave af iPadOS. Der er tale om en større opdatering med flere regulære nye ting.

Den største nyhed er funktionen "Car Key" eller digitale bilnøgler. Med denne funktion kan man låse bilen op samt starte den udelukkende med sin iPhone eller Apple Watch. Oplåsningen af bilen sker ved at holde iPhonen tæt på dørhåndtaget i føresiden. Start af bilen sker ved at placere iPhonen i holderen i bilen og trykke på startknappen. For at Car Key virker, skal bilen understøtte det. De første biler, der vil gøre det, er nye biler fra BMW produceret efter 1. juli. Læs mere om Car Key til iOS.

En anden nyhed er, at man nu kan finjustere den måde iOS bliver opdateret på. Vi har været vant til, at man enten kan installere opdateringer manuelt eller man kan slå automatiske opdateringer til. Gør man det sidste, vil iPhonen hente opdateringen ned på iPhonen i baggrunden og opdatere i løbet af natten. I iOS 13.6 kan man finjustere denne proces en smule. Nu skelnes der nemlig mellem at downloade opdateringen og at installere opdateringen. Det vil sige, at du nu kan få opdateringen hentet automatisk, men selv afgøre om og hvornår den skal installeres. Eller omvendt forhindre at opdateringen bliver hentet automatisk, hvilket eksempelvis er smart, hvis du ikke har så meget plads på iPhonen.

Af andre nyheder kan nævnes, at der i Sundhedsappen er kommet en sektion, hvor man kan tilføje diverse symptomer på sygdom, som muskelømhed, ændringer i ens appetit, svimmelhed etc. Der er også et par mindre ændringer i apple News og Apple News+. Derudover retter opdateringen en lang række fejl.

Apple har desuden udsendt opdateringen iOS 12.4.8 til de enheder, der ikke kan opdateres til iOS 13.

Du opdaterer til iOS 13.6 i Indstillinger-appen under generelt.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.