Apple har virkelig forsøgt at holde lav profil, men nu går den ikke længere. Apple er dybt involveret i udviklingen af i hvert fald software til selvkørende biler. Apple har netop fået tilladelse af myndighederne i Californien til at teste selvkørende biler på offentlige veje i staten. Der er ikke tale om en nyudviklet bil, men om eksisterende biler der udstyres med Apples software. Tilladelsen dækker over tre Lexus RX450h (billedet øverst).

At tilladelsen alene dækker eksisterende biler fortæller intet om hvorvidt Apple er i gang med at udvikle eres egen bil eller om det kun er softwaren. Selv hvis Apple er i gang med at udvikle en bil, ville de ikke afsløre den på nuværende tidspunt. Softwaren til styringen af den kan sagtens testes i andre biler sideløbende med udviklingen af selve bilen. I anden omgang, når alt fungerer som det skal, bliver de to som kombineret til det endelige resultat. Der er selvfølgelig også den mulighed at det alene er softwaren som Apple arbejder på, med det formål at indgå et samarbejde med en eller flere eksisterende bil producenter.

Apple skulle eftersigende have flere hunderede ingeniører koblet på projektet. At Apple nu har fået tilladelse til kørsel på offentlig vej signalerer at der er fremdrift i tingene.

Når Apple begynder testen, vil der komme yderligere informationer, da reglerne i Californien siger at der skal udfyldes offentlige rapporter om kørslen, blandt andet med hvor langt der er kørt.