De franske myndigheder har givet Apple en bøde på 1,1 milliarder euro for at modarbejde den frie konkurrence på det franske marked. Samtidig har to af Apples franske grossister fået bøder på mellem 60 og 75 millioner euro hver for deres rolle i sagen. Det skriver Reuters.

Bøden er den højeste nogensinde udsted af de franske konkurrencemyndigheder, så det er en alvorlig sag Apple og forhandlerne er havnet i.

Ifølge konkurrencemyndigheder handler sagen om at Apple og to af deres grossister, Tech Data og Ingram Micro, har aftalt ikke at at konkurrere på prisen og at de har forhindret forhandlerne i at gøre det samme. Dermed har der reelt været tale om aftalte priser på Apples produkter i Frankrig. De enkelte forhandlere har ikke frit kunnet bestemme priserne på Apples produkter, der derfor har været identiske hos samtlige forhandlere uanset om det var officielle premium forhandlere eller uafhængige forhandlere.

Sagen startede i 2012 da forhandleren eBizcuss klagede over Apples fremgangsmåde og som en konsekvens deraf træk sig ud af markedet.

Apple afviser beskyldningerne med at de ligger 10 år tilbage i tiden, og at det i øvrigt har været gængs fransk juridisk praksis for alle virksomheder i 30 år at gøre sådan. Apple vil appellere bøden.