I Kina er dagens iPhone 4S-lancering løbet helt af sporet. Allerede mere end 12 timer før frigivelsen af telefonen i landet, var der massive køer bestående af flere hundrede personer foran Apples fem butikker i landet. Da åbningen af butikkerne nærmede sig gik det helt galt. Foran Apples Sanlitun-butik i Beijing udbrød der klokken 4 slagsmål. Beijing politis indsatsstyrke dukkede op, og fik nogenlunde ro på gemytterne.

Apple besluttede dog at udsætte åbningen af butikken, der ellers skulle være åbnet klokken syv. Kvart over syv blev det meddelt, at butikken slet ikke ville åbne i dag, hvilket fik folk til at hidse sig endnu mere op. Der berettes om, at butikken bliver overdynget med æg fra en 500 personer stor gruppe kunder under højlydte protester.

Sidste år da iPad 2 blev lanceret i landet, var den også helt gal. På et tidspunkt udbrød der tumult og en ansat i Apples butik slog fire kunder ned med en jernstang. Alle fire måtte en tur forbi hospitalet. Et stort glasparti til en værdi af 200.000 kroner blev også smadret.

Balladen skal ses i lyset af, at mange af personerne i køen kun køber iPhones og iPads med det formål at sælge dem med det samme med en solid fortjeneste. De skyer ingen midler, og køkultur er et ukendt begreb. Det skaber naturligvis spændinger i forhold til de mere regulære kunder. Også internt blandt videresælgerne opstod der tumult. En busfuld fattige arbejdsløse fra en af Beijings forstæder, var blevet betalt for at stå i kø af professionelle videresælgere. Da det ikke lykkedes dem at få fingre i en iPhone, til trods for at have stået i kø hele natten, fik de besked på, at de kunne kigge langt efter deres betaling. Ikke just en populær meddelelse efter en hel nat i kulden.

Andre steder i landet forløb lanceringen mere roligt, og allerede en times tid inden den officielle åbning klokken 7, måtte Apple melde alt udsolgt de fleste steder.

Kilder: Bloomberg; MacRumors m.fl.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.