Ifølge TechCrunch har Apple ændret på den metode, de bruger til at lave deres toplister i App Store på. Tidligere var de alene baseret på antallet af downloads og opdateret hvet 15 minut. Nu tyder forskellige analyser på, at andre faktorer også spiller en rolle.

For det første vægter Apple nu brugernes karakter af en given app højere. Det vil sige, at selvom en app blev hentet mange gange, så kommer den ikke til tops, hvis folks bedømmelse af den er dårlig. Noget tyder på, at apps med en karakter på fire stjerne eller mere bliver favoriseret. Omvendt bliver apps med 3 stjerner eller mindre, sendt ned af listen.

Apple kigger måske også på, hvor meget de enkelte apps bliver brugt, i hvor stort omfang de bruges mere end en gang etc.

Ændringer er formodentligt blevet indført for at dæmme op for manipulering med toplisterne. Den slags er som at spille katten efter musen. Udviklere forsøger at finde ud af, hvordan Apple laver deres lister, så de kan udnytte det. Det resulterer i at listen ikke viser de bedste apps. Så laver Apple metoden om, så listen igen viser det, den bør, hvorefter udviklerne igen forsøger at finde ud af, hvordan de snører Apple. Det samme ser man i søgemaskiner som Google, hvor topresultaterne ofte er de hjemmesider, der forstår at udnytte reglerne, end dem der er de bedste og mest relevante.

Toplisterne og søgeresultaterne i App Store er på grund af den enorme mængde apps meget afgøende for, hvilke apps, der sælger og hvilke der ikke gør i App Store. Derfor kan selv små ændringer fra Apples side have en dramtisk effekt på salget af de forskellige apps. Specielt efter at Apple ændrede søgeresultaterne fra at være en liste til kun at vise én app ad gangen.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.