iPhone 6, 6 Plus, iPad Air 2 og iPad Mini 3 er ikke de eneste nyheder. Apple har netop frigivet regnskabet, og det viser at iPhone stadig har kæmpe succes. Det er naturligvis iPhone 6 der rykker igennem. Hos mobiltilbehørs-giganten inCover, fortæller indehaver Simon Dyngby også at salget af iPhone 6 cover er voldsommere end tidligere set. fjerde kvartal 2014 solgte Apple over 39 millioner iPhones. iPad salget har dog skuffet en smule, med en tilbagegang på lidt under 2 millioner solgte enheder sammenlignet med fjerde kvartal 2013.

Apple har traditionen tro valgt at bruge efteråret på at præsentere en række funklende nye devices, som giver både forgængere og konkurrenter baghjul. De fleste har hørt om iPhone 6, iPhone 6+ og ikke mindst iPad Air 2, men også en ny iMac er det blevet til, og her er det især skærmen, der kalder på ekstra opmærksomhed.

27” og 15 millioner pixel

Den nye iMac er nemlig udstyret med en 27” skærm, der har en oplæsning på ikke mindre end 5210 x 2880. Det giver ikke mindre end 15 millioner pixel, og dermed har den nye 5K Retina skærm altså hele 66% flere pixels end man kan finde i et 4K display. Apple har da også måtte opfinde helt nye teknologier, for at kunne skabe en skærm med så stor en opløsning. Kunsten har været at øge opløsningen samtidig med at også kontrasten er blevet bedre, så resultatet ikke bare kunne ses på papiret, men også på selve billedkvaliteten.

Skærmen er altså ganske enkelt helt i særklasse, og ingen andre computere på markedet kommer så meget som i nærheden af den nye iMac på dette punkt. Rygtet siger dog, at også Dell arbejder på et 5K display, men der er endnu ikke fastsat en dato for præsentationen af denne computer.

iMac får altså i første omgang markedet for computere med ekstraordinært skarp grafisk gengivelse helt for sig selv indtil videre.

Tyndere end nogensinde

Nøjagtigt som med Apples øvrige produkter, er iMac´en også blevet gjort tyndere og endnu mere stilren i designet. Den nye iMac er faktisk kun 5 mm tyk i kanten på det smalleste sted, og så har Apple naturligvis også valgt at skrue op for processoren.

Den nye iMac kan veksle mellem Intels Quad Core i5-processorer på 3,5 GHz og i7-processorer på 4,0 GHz alt efter behov. Det er smart, men ofte går en hurtig processor hårdt ud over strømforbruget. Men ikke denne gang. Apple har nemlig formået at skrue ydeevnen markant op samtidig med, at strømforbruget er blevet skruet ned med lige over 30 procent. Den præstation er det svært ikke at lade sig imponere af.

Ny iMac Mini

Samtidig med at Apple lancerede den nye iMac, præsenterede de også den nyeste opdatering af iMac Mini. Den tidligere model har efterhånden også to år på bagen, så en opdatering var efterhånden på sin plads.

Den nye iMac Mini er da også blevet opgraderet på flere fronter. Den har fået SSD-drev, 4. generations Intel processorer og to Thunderbolt-porte, og dermed må man sige, at den nye iMac Mini formår at adskille sig markant fra forgængeren.

At Apple samtidig har valgt at sænke prisen på iMac Mini er blot et ekstra plus, der gør det endnu lettere at leve med, at iMac Mini entutiasterne har måtte vente i hele to år på hurtigere processorer og hurtigere wifi.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.