Mark Papermaster, der er manden med det formelle ansvar for hardwareudviklingen af iPhone 4 arbejder ikke længere hos Apple. Papermaster var Apples "Senior Vice President of Devices Hardware Engineering" og blev hentet til Apple i april sidste år. Hans karriere har altså været kort, men hektisk på det seneste. Der er ikke nogle officielle udmeldinger om, hvorfor Papermaster ikke længere er hos Apple, samt om han er blevet fyret eller selv har sagt op.

Papermaster er blevet erstattet med Bob Mansfield, der i forvejen er en del af Apples chefteam som "Senior Vice President of Mac Hardware Engineering" med direkte ansvar for blandt andet A4-chippen og iPhones skærm.

Papermaster, som altså har været chef for iPhone 4-udviklingen, optræder slet ikke i de promotion-videoer, Apple har udgivet i forbindelse med iPhone 4 og han deltog heller ikke på iPhone 4-pressemødet sidste måned. I begge tilfælde var det netop Mansfield, der var med. Noget tyder altså på at bruddet med Apple har været undervejs et stykke tid, og at grundene altså ligger forud for at skriverier om iPhones antenneproblemer for alvor tog fart.

Flere amerikanske aviser har talt med anonyme kilder, der kan kaste lidt lys over sagen. For når lederen af hardwareholdet for iPhone 4 forlader Apple, sætter det naturligvis straks sat gang i rygterne om, at det skyldes iPhone 4s antenneproblemer. Skal man tro kilderne er det dog ikke tilfældet.

New York Times skriver, at Papermaster er blevet skubbet ud på grund af en række forskellige hardwareproblemer blandt andet relateret til iPod touch og ikke direkte antenneproblemerne. The Wall Street Journal uddyber, at Papermaster er røget ud fordi han ikke passede ind i Apples ånd. Trods hans officielle titel som ansvarlig for udviklingen af hardwaren i Apples gadgets, har han i det sidste stykke tid slet ikke haft reel indflydelse på beslutningsprocesserne. Kilden tilføjer, at Papermaster ikke besad den type kreativ tænkning som Apple forventede og at han ikke kunne vænne sig til Apple virksomhedskultur, hvor selv topcheferne forventes at tage direkte ansvar for de mindste detaljer under deres område og i høj grad selv tager del i at få opgaverne løst i stedet for bare at uddelegere dem.

Så Papermaster er altså ikke røget ud på grund af de omtalte antenneproblemer.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.