Apple har offentliggjort en omstrukturering af deres ledelse. Det betyder at salgschefen John Browett stopper med øjeblikkeligt varsel og at iOS-chefen Scott Forstall stopper i løbet af 2013. Begge dele er ret bemærkelsesværdigt.

Browett blev hentet ind hos Apple for kun 9 måneder siden, så han må virkelig have fejlet sin opgave, siden han allerede bliver taget fra bestillingen - og endda med øjeblikkeligt varsel. Apple oplyser, at de endnu ikke har fundet en afløser for Browett.

Scott Forstall var af mange været betragtet som en mulig arvtager til rollen som topchef efter Steve Jobs, der døde sidste år. Det blev dog som bekendt Tim Cook, der fik den rolle. Forstall er siden raget uklar med resten af ledelsen om strategien for brugergrænsefladen i iOS. Forstall har altid været Jobs' mand og nu da Jobs ikke længere er hos Apple, ser det ud til, at han ikke længere nyder samme beskyttelse. Forstall har også haft det direkte ansvar for de problemer både Kort og Siri har været kritiseret for. Hvilket i begge tilfælde er, at de ikke har været klar til lancering, men har virket ufærdige. Det rapporteres at Forstall nægtede at give kunderne en undskyldning i forhold til Kort, hvorfor Tim Cook selv måtte gøre det.

Flere store amerikanske aviser citerer anonyme kilder for, at Forstall har fået en regulær fyreseddel, og at der generelt er tilfredshed med fyringen blandt de andre medarbejdere, der ikke har meget positivt at sige om Forstall.

For mange kokke har fordærvet maden

Som en del af omstruktureringen laver Apple nogle logiske sammensmeltninger af ansvarsområderne. Noget tyder på, at for mange kokke har fordærvet maden.

Jonathan Ive der er chef for Apples design, får nu også ansvaret for brugergrænsefladen, så alt hvad der vedrører udseendet samles et sted. Det får det formodentligt til at spille endnu bedre sammen. På det seneste har der været en underlig inkonsistens i Apples samlede designudtryk, der stritter i forskellige retninger for hardware henholdsvis software.

Eddy Cue får ansvar for Siri og Kort, hvilket samler Apples online-tjenester under en hat, da Cue i forvejen er chef for Internet-software og -tjenester.

Craig Federighi der tidligere var chef for Mac Software får nu også ansvaret for iOS, således at Apples styresystemer samles et sted.

Bob Mansfield, der først var ude og så kom ind igen, måske som følge af utilfredshed med Forstall, kommer til at lede en ny Teknologi-gruppe, der samler alle Apples trådløse hardwarehold i én organisation. Formålet er at øge innovationen. Dette inkluderer også halvledergruppen, der står bag udviklingen af Apples A-chips.