Apple har den 18. september 2013 frigivet iOS 7 til iPhonen og iPaden. Det er den største opdatering til iPhonen siden lanceringen i 2007, da Apple har valgt at redesigne brugergrænsefladen fra grunden.

Blandt nyhederne er Kontrolcenter, AirDrop og multitask. Derudover er der en masse mindre nyheder og ændringer. Men fokus har som sagt været på brugergrænsefladen.

De fem største nyheder i iOS 7

Ny brugergrænseflade

I iOS 7 er den klart største nyhed, at brugergrænsefladen er blevet redesignet fra bunden. Apple har med deres egne ord aldrig designet noget alene med det formål, at det skal være smukt. Det er at angribe tingene fra den forkerte ende. Ideen med iOS 7 er at skabe en oplevelse, der er enklere, mere brugervenlig og med bedre nydelse. Ved at redesigne den måde iOS fungerer på, har Apple ændret måden det ser ud på.

Enkelhed opnås ofte gennem minimalisme, men enkelthed er meget mere end bare fravær af støj og dekoration. Enkelthed er at tilbyde de rette ting, på rette sted, når man har brug for dem. At bringe orden i kompleksitet. Når man første gag man bruger en ny funktion bed hvordan den virker, har man ramt rigtigt.

Der er ingen tivl om, at der er tænkt over tingene. Alt er redesignet fra bunden. Skrifttyper, ikoner, brugerelementer og så videre. Det nye design, er er fuldstændigt nyt, men alligevel velkendt. Væk er alle de såkaldte skeumorfismer som grøn filt i Gamecenter. Der er ikke længere nogle detaljer, bare for detaljernes egen skyld. Alt har et formål og en pointe.

Kontrolcenter

En ny samlet oversigt over de mest brugte kontrolmuligheder. Kontrolcenter aktiveres ved at swipe up fra bunden af skærmen uanset hvor man er. Sådan bruger du Kontrolcenter på iPhonen

AirDrop

Airdrop er en ny smart funktion til deling af fotos, dokumenter etc. Læs mere

Ægte multitask

iOS 7 byder på ægte multitask, men med ordentligt batteritid. iOS analyserer selv ens brugsmønster og fordeler selv de tilgængelige resourcer til de aktive apps.

iTunes Radio

Ny radio-funktionalitet med hundredevis af stationer. iTunes Radio hjælper en med at finde ny musik baseret på den musik man godt kan lide. Reklamefinansieret hvis ikke abonnerer på iTunes Match. Virker kun i USA til at starte med.

Kom godt i gang med iOS 7

Hvis du har svært ved at finde rundt i det nye iOS 7, så har jeg samlet en række af de nye eller ændrede funktioner, så du kommer hurtigt vil føle dig hjemme i det nye iOS: Kom godt i gang med iOS 7

Første indtryk af iOS 7

Læs også vores første indtryk at iOS 7 her: Læs ONX's indtryk af iOS 7

Disse enheder kan få iOS 7

Her kan du se hvilke iOS-enheder der understøttes af iOS 7:

iPhone
- iPhone 4
- iPhone 4S
- iPhone 5
- iPhone 5C
- iPhone 5S

iPod Touch
- iPod Touch (5. generation)

iPad
- iPad 2
- iPad (3. generation)
- iPad (4. generation)
- iPad Air
- iPad Mini (1. generation)
- iPad Mini 2

Opdateringer til iOS 7

Efter en officielle frigivelse af iOS 7 har Apple udgivet flere mindre og en enkelt større opdatering til styresystemet.

iOS 7.0.1

Frigivet 21. september 2013. Opdatering til iPhone 5S, der var blevet lanceret dagen før, men havde problemer med at Touch ID ikke virkede ordnetligt.

iOS 7.0.2

Frigivet 26. september 2013. Retter en fejl relateret til lockscreen og tilføjer græsk sprog på lockscreen.

iOS 7.0.3

Frigivet 22. oktober 2013. Retter en del fejl og indeholder et par forbedringer af eksisterende funktionalitet. Vigtigst er lancering af iCloud-nøglering til iOS. Med den kan man holde styr på kontonavne, adgangskoder og kreditkortnumre på tværs af alle ens godkendte enheder. Safari kan nu også foreslå adgangskoder. Man kan søge på Wikipedie og på nettet via Spotlight.

iOS 7.0.4

Frigivet 14. november. Indeholder flere fejlrettelser og stabilitetsforbedringer. Herunder en fejl relateret til FaceTime, som for visse brugere ikke har virket optimalt.

iOS 7.0.5

Frigivet 29. januar 2014. Retter en fejl relateret til netværksproblemer i Kina.

iOS 7.0.6

Frigivet 26. februar 2014. Lukker alvorligt sikkerhedshul.

iOS 7.1

Frigivet 10. marts 2014. Den første store opdatering til iOS 7. Opdateringer byder på flere nyheder og forbedringer. En af de mest interessante er lanceringen af CarPlay. En ny iOS-grænseflade designet til biler. Understøtter Telefon, Musik, Kort, Beskeder samt apps fra tredjepart, der afspiller lyd.CarPlay betjenes med Siri eller bilens egen skærm. Ellers er der forbedringer af Touch ID, forbedret understøtelse af iPhone 4, bedre fingeraftrykslæsning, iCloud Keychain support i flere lande, iTunes Radio, og nye kameraindstilling på iPhone 5s.

Derudover er der i iOS 7.1 en lang række mindre forbedringer og fejlrettelser samt en del visuelle ændringer i brugergrænsefladen.

iOS 7.1.1

Frigivet 22. april 2014. En mindre vedligeholdelsesopdatering der fokuserer på fejlrettelser og stabilitetsforbedringer. Blandt rettelserne er forbedringer til Touch ID, bedre tastaturrespons og bedre BlueTooth-support til tastaturer når VoiceOver er slået til.

iOS 7.1.2

Frigivet 30. juni 2014. En mindre opdatering der retter nogle enkelte fejl i blandt andet mail og dataoverførslen til tredjeparts enheder. Derudover forbedres iBeacon-forbindelsen og -stabiliteten.

Artiklen er ajourført i november 2016.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.