Tilbage i juni oplyste Apple at de ville lancere en ny iMac Pro målrettet professionelle brugere til december. iMac Pro vil få voldsomme specifikationer og være optimeret til avanceret grafisk redigering, udvikling af indhold til virtual reality og 3D-rendering i realtid.

På det netop overståede Final Cut Pro X-seminar "FCPX Creative Summit" i Cupertino deltog Apple med en enkelt iMac Pro, så deltagerne kunne kigge nærmere på den. Noget tyder altså på at den er ved at være klar til salg.

iMac Pro har samme design som den almindelige iMac men er i space gray finish og derfor let genkendelig. Tastatur, pegefelt og mus er i samme farve.

Ifølge Apple vil iMac Pro få en 27" Retina 5K-skærm og vil være den mest kraftfulde Mac Apple nogensinde har solgt. Den har en Intel Xeon-processorer med op til 18 kerner og en nyt Radeon Pro Vega GPU med op til 16 GB indbygget HBM2-hukommelse. Den understøtter op til 4 TB SSD og op til 128 GB RAM. Med fire Thunderbolt 3-porte kan den tilsluttes op til to højtydende RAID-systemer og to 5K-skærme på samme tid.

Pris og tilgængelighed

Lanceringen af iMac Pro er planlagt i december med priser fra $4.999, hvilket i Danmark nok bliver lige over 45.000 kroner.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.