Som del af sit engagement i kampen mod klimaforandring og bestræbelserne på at skabe et sundere miljø meddeler Apple at alle virksomhedens anlæg rundt om i verden nu forsynes udelukkende af grøn energi. Det omfatter butikker, kontorer, datacentre og delte centre 43 lande. Apple oplyser endvidere at yderligere ni underleverandører forpligter sig til at forsyne hele deres Apple-produktion med 100 procent miljøvenlig energi. Det bringer antallet af forpligtede leverandører op på 23.

"Vi stræber efter for at gøre verden til et bedre sted. Efter flere års hårdt arbejde er vi stolte af at have nået denne væsentlige milepæl,” sagde Tim Cook, Apples CEO. “Vi vil fortsat flytte grænserne for, hvad der er muligt med materialerne i vores produkter, den måde, vi genbruger dem på, vores anlæg og vores arbejde med leverandørerne for at skabe nye kreative og langsigtede vedvarende energikilder, fordi vi ved, at fremtiden afhænger af dem."

Apple har i øjeblikket 25 igangværende projekter om vedvarende energi på verdensplan med en samlet produktionskapacitet på 626 megawatt. Der er endvidere 15 projekter mere under opsejling. Så snart de er søsat, vil over 1,4 gigawatt miljøvenlig vedvarende energi blive fordelt på tværs af 11 lande.

Siden 2014 er alle Apples datacentre blevet forsynet udelukkende af vedvarende energi. Og siden 2011 har alle Apples projekter om vedvarende energi reduceret udledningen af drivhusgasser (CO2-udledning) med 54 procent fra sine anlæg rundt om i verden og forhindret næsten 2,1 millioner tons CO2 i at blive ledt ud i atmosfæren.

Du kan læse meget mere om projekterne hos Apple.

Scroll ned for at se kommentarer