For en måned siden, var der rygter om, at Apple var meget tæt på af have en aftale på plads med Sony og Warner om en ny musiktjeneste. Apple forhandler dog stadig med de to selskaber, skriver Financial Times. Apple skulle efter sigende godt og vel have fordoblet deres økonomiske tilbud fra 6 cents per 100 sange til 12,5 cents per 100 sange. Det er den samme pris som netradioen Pandora giver.

Apple skulle have lukket en aftale med Universal Music, verdens største pladeselskab, mens flere andre ønsker ønsker flere penge end Pandora giver, fordi Apples planer er mere ambitiøse.

I modsætning til tjenester som Spotify og WiMP vil man dog ikke frit kunne vælge musik. I stedet vil man kunne vælge ud fra interesse eller iTunes’ Genius-funktion. Apple har valgt denne metode for at undgå at kannibalisere deres eget salg i iTunes. Apple er verdens største forhandler af musik, så Apple er faktisk også dem der har mest at tabe, efterhånden som folk skifter til stream-tjenester, der dog stadig kun udgør få procent af den samlede musikbrug.

Den 10. juni starter Apples udviklerkonference, WWDC, hvor Apple præsenterer iOS 7. Det kunne meget passende være inklusive en ny musiktjeneste.