Apple har tidligere skabt rav i gaden med deres ideer om en simkortløs iPhone. Det vil sige en iPhone, hvor simkortet er indbygget i telefonene, så man kan klare operatørskift via softwaren. En ar årsagerne til, at dette er smart er, at det sparer plads, hvilket er helt essentielt i mobile enheder. Netop derfor foreslår Apple nu også, at simkort i fremtiden bliver endnu mindre end de mikro simkort iPhonen bruger i dag. Apple skabte jo ellers nærmest et ramskrig, da de som de første begyndte at bruge mikro i stedet for mini simkort. Men det er åbenbart ikke helt nok, de skal være endnu mindre.

Det franske teleselskab Orange bakker Apple op, formodentligt for at undgå at Apple fører ideen om et software-simkort ud i livet. Det er teleselskaberne meget i mod, da de derved mister kontrollen over selve udstedelse af simkort, samt fordi det gør det meget nemmere og hurtigere at skifte operatør. Teleselskaberne vil meget hellere i den anden retning, og helst binde kunderne i 12 måneder, så Apples visioner for et software-simkort falder ikke i god jord.

Derfor er Apple gået den slagne vej og har fra bunden foreslået standardiseringsorganet ETSI, at godkende en nye type små simkort, hvilket Orange altså bakker op om. Endnu skal detaljerne i standarden på plads, så det bliver først til næste år, at vi får de nye simkort at se. Der er endnu ingen nærmere detaljer om størrelsen på disse simkort, samt hvad de kommer til at hedde.

Kilde: Reuters

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.