Apple har fået tildelt et patent på den generelle kileform som MacBook Air har, skriver The Verge. Patentet handler netop ikke om alle smådetaljerne, som hængsler, porte og så videre, men den helt rene generelle kileform. Apple har helt bevidst skåret detaljerne væk, så den kun er den genereller form, der ønskes patent på. Måske belært af tidligere erfaringer fra Samsungs kopier af iOS-produkterne, hvor de ved at ændre nogle små ting kunne komme uden om de første indledende fogedforbud.

Den generelle form - ikke detaljerne

Apple ønsker denne gang at beskytte den rene grundform og ikke detaljerne. Det betyder også, at bærbare computere, der har den samme kileform som MacBook Air, men forskellige i detaljer som hængslerne, bagsidens kurveform etc, stadig overtræder Apples patent. Det betyder dog ikke, at Apple dermed har ejerskab over alle kileformede designs. Det er stadig muligt at komme uden om patentet ved at lave meningsfulde ændringer i viklerne, proportionerne eller formerne.

Mange Air-kopier

Siden MacBook Air kom på markedet for flere år siden, er der skudt en hel skov af computere med kileformet design lavet i aluminium som MacBook Air op. Der er selvfølgelig ingen af dem, der er kopier af MacBook Ait, for Apple har jo ikke patent på designet. Det har de så nu, så det bliver spændende at se, om Apple vil bruge den nyerhvervede rettighed til at tage en grundig snak med specielt producenterne af de såkaldte Ultrabooks, som næsten til forveksling ligner MacBook Air.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.