Apple er blevet tildelt et patent, der handler om interaktion med en iPhone eller en computer via ansigtsgenkendelse. Først og fremmest handler det om sikkerhed for at den bruger, der bruger en enhed, er den rette. Det vil sige, at det er ansigtsgenkendelse via det indbyggede kamera, der er tale om.

Et eksempel i patentet er ved modtagelse af opkald, hvor der kommer forskellige skærmbillede frem, hvis noget overhovedet, alt efter om vedkommende der tager telefonen i hånden, er autoriseret eller ej. På samme måede med indkommende mails, hvor de også automatisk kan skjules, hvis personen der sidder med telefonen ikke er godkendt til at kunne se mails. Det smarte er, at selvom man har lånt sin telefon ud, så er man sikker på, at vedkommende ikke kan se hvem der eksempelvis ringer til en, hvis man vil holde det privat.

Patentet beskriver, hvordan en billedprocessor lagrer billeder er autoriserede ansigter, og hvordan genkendelsen og scanningen af nye ansigter sker.

Ansøgning til patentet er tilbage fra 2008, og da vi ikke har set noget af dette endnu, er det nok heller ikke sandsynligt, at vi nogensinde kommer til det. Udviklingen er enten blevet overhalet af Apples egen fingeraftrykslæser, Touch ID. Eller også er det lige modsat; at udviklingen endnu ikke er nået så langt med præcis ansigtsgenkendelse, at det er klar til brug i pålidelige produkter. I 2010 købte Apple et svensk firma bag ansigtgenkendelsesteknologi for et par hundrede millioner kroner, så på en eller anden måde indgår teknologien nok i Apples planer. Apple har da også tidligere fået flere pantenter af samme slags.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.