Tirsdag den 15. september klokken 19.00 dansk tid afholder Apple et event for pressen og andre interesserede. Eventet foregår i Apples hovedkvarter i Cupertino, men på grund af Corona-situationen bliver det uden tilskuere og altså udelukkende et online-event.

Hvor kan jeg følge med?

Apple streamer eventet på YouTube, via Apple TV og på Apples event-side.

Hvilke nye produkter kan vi forvente?

Umiddelbart skulle man tro, at Apple ville benytte eventet til at lancere nye iPhones. Det plejer Apple nemlig at gøre hvert år i september. Lige præcis i år, har Corona-situationer dog vendt op og ned på en del ting. iPhone 12-lanceringen er udskudt til oktober måned, og eventet i september kommer derfor til at handle om noget andet.

Vi kan forvente tre store ting på eventet: Apple Watch Serie 6, en ny iPad samt en ny abonnementstjeneste, der samler flere Apple-tjenester i én pakke.

Apple Watch Series 6

Apple Watch Series 6 kommer til at ligne sidste års model (series 5), men får nogle nye funktioner. Den vigtigste er en ny sensor, der kan måle blodets iltmætning.

Den kan overvåge brugerens sundhed og komme med en advarsel, hvis noget virker unormalt. Måling af iltmætning kan også være relevant i forhold til søvnmonitorering, da iltmætningen naturligt falder, når man sover fordi man trække vejret lettere. Den sensor der skal stå for målingen er baseret på røde og infrarøde lysdioder på urets underside.

Series 6 vil også få bedre batteritid og hurtigere Wi-Fi.

Ud over det helt nye ur, kommer der formodentligt en form for billigere udgave baseret på en af de sidste pr års modeller.

Du kan læse alt vi ved om Apple Watch Series 6 her.

Ny iPad Air

Der er ikke sluppet så meget information om denne iPad. Lidt interessante ting er der dog. Blandet andet at den muligvis vil få Touch ID (altså fingeraftrykslæser) bygget ind i selve skærmen eller i tænd/sluk-knappen på siden.

Den nye iPad Air vil få sammen design som iPad Pro, det vil sige en større skærm og ingen Hjem-knap. Der vi sikkert også komme USB-C i stedet for lightning.

AirTags

Der har i et stykke tid været rygter om, at Apple ville lancere et nyt produkt kalder "AirTags", -det er nogle små enheder, manken satte på sine ting og spore dem via Find-appen på iPhonen.

Der er ingen tvil om, at AirTags er på vej, men om de lige kommer nu er uklart.

Læs mere om AirTags.