Apples presse-event er gået i gang her klokkn 18 dansk tid i Town Hall-auditoriet i Cupertino.

Eventet kan følges direkte på Apple TV elle Apples hjemmeside, og vi kommer selvfølgelig også med nyheder løbende.

Herunder har jeg lavet en opsummering om hvad vi kan forvente - og ikke kan forvente.

Lancering af ny iPad

På eventet i efteråret, valgte Apple noget overraskende at udlade at lancere en ny iPad i regulær størrelse. Vi fik kun en ny iPad mini og en ny stor iPad Pro. Af en eller anden grund kom der ikke en ny almindelige iPad. Mit bud er, at Apple har trukket lanceringen nogle måneder for at have lidt mere med i posen. Folk er noget træge til at udskifte en gammel velfungerende iPad med en ny, så Apple har forhåbentlig valgt at komme med et ekstra godt produkt for at overbevise folk.

Ifølge rygterne vil iPaden få flere af de funktioner som den store iPad Pro har. Det gælder blandt andet understøttelse af Apple Pencil såvel som en Smart Connector til tilslutning af eksternt udstyr.

Lancering af iPhone SE

I efteråret fik vi selvfølgelig to nye iPhones i de forventede størrelser. Nu er turen kommet til en mindre iPhone i samme størrelse som Apple brugte før lanceringen af iPhone 6. iPhonens svar på iPad mini, kunne man kalde det. Eller en opdateret udgave af iPhone 5s, der efterhånden er ved at være for langt fra topmodellerne. Apple vil ganske enkelt sikre sig, at der er et fornuftigt alternativ til de, der ikke ønsker en stor eller endnu større iPhone.

Det forventes at den vil få et design der er en blanding mellem iPhone 5s og iPhone 6s. Formodentlig vil den komme til salg med det samme. Og forhåbentlig til en god pris.

Frigivelsen af iOS, tvOS, watchOS og OS X

Nye udgaver af Apple fire styresystemer har været gennem en længere beta-periode og forventes frigivet til alle i aften. De mest interessante nyheder er i tvOS, mens iOS får et par enkelt nye ting. Det er set før at Apple har tilbageholdt noget fra betaerne, som så kommer med den endelige frigivelsen. Typisk hvis en funktion er koblet til ny hardware, men det ser vi næppe her. Hvis vi gør er det nok relateret til iPaden i hvert fald.

Nyt Apple Watch kommer næppe

En kort overgang var der for nogle måneder sider rygter om, at Apple ville lancere Apple Watch 2 her i foråret. Personligt har jeg aldrig troet på det, og selvom det selvfølgelig ikke er umuligt at Apple tager fusen på alle og gør det, er sandsynligheden ret lille. Til gengæld kan det sagtens være at der kommer nye remme eller andet tilbehør. En lancering af et speciel-edition Apple Watch ala Hermés er også en mulighed.

Heller ingen nye Apple TV

Der har ligeledes været rygter om en opdateret udgave af Apple TV 4. Det kommer heller ikke til at ske. Det er under et år siden sidste lancering, og Apple plejer at lade der gå 2-3 år mellem hver ny frigivelsen af Apple TV.

Nye iMacs er på trapperne

De kommer næppe i aften, men der er efterhånden på tide, at Apple lancerer en ny iMac. Den eksisterende er flere år gammel og trænger til en opdatering. Flere MacBooks kunne også trænge til en opdatering. Det er dog næppe noget der hører til på dette event. På den anden side, kan der godt falde en ny iMac som en sidebemærkning. I så fald tager jeg den gerne med som en bonus. Jeg tror dog mere på at den kommer om et par måneder.

Andet

Et af de punkter Apple skal have forbedret er iCloud. Ideen med en skybaseret tjeneste er rigtig god, men de 5GB man får gratis er alt, alt for lidt. Folk kan selvfølgelig mod betaling opgradere, men iCloud er efterhånden en så integreret del af Apple-oplevelsen at det nuværende setup virker som en halvbagt kage. Det klæder ikke Apple, ikke at levere en ordentlig vare ud af boksen. Måske det sker i aften? Det er i hvert fald et punkt, hvor Apple relativt nemt kunne forbedre værdien af samtlige produkter med et slag.

Eventet kan følges direkte

Som sagt streamer Apple live fra eventet. Her på ON X kommer der selvfølgelig også artikler i løbet af aftenen

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.