I aften afholder Apple årets første presseevent. Det sker lidt atypisk på en skole i Chicago. Eventet streames ikke live, men kan ses efterfølgende via Apples særlige event-kanal på Apple TV.

Som altid, når Apple afholder event, er det store spørgsmål hvad vi kan forvente. Ifølge Apples invitation handler det om "creative new ideas for teachers and students" - altså kreative nye ideer for lærere og elever. Det gør det noget mere vanskeligt at tolke indholdet på eventet end det plejer. Typisk plejer der at være en række rygter om nye produkter op til et event og nogle af dem viser sig så at holde stik. Der har været masser af ryger om nye produkter også i år, men spørgsmålet er om det er relevant, når Apple nu specifikt fortæller at det er et event rettet med skoler. Jeg vil herunder forsøge at give mit bud på hvilke af de produkter der har været rygter om, som vi får at se i aften.

Billig iPad

Det mest sandsynlige nye produkt er en prisvenlig iPad målrettet undervisningsbrug. Med prisvenlig menes der en iPad der er billigere end den billigste iPad i dag koster. I dag koster den billigste iPad 2.999 kroner hos Apple. Ifølge rygterne skulle prisen for den nye ligger helt op til 500 kroner lavere. Om der bliver tale om en helt ny iPad eller blot en prisreduktion af den eksisterende er lidt uvist.

Opdateret Apple Pencil

Der har som sådan ikke været konkrete rygter om en ny Apple Pencil her i foråret. Men da Apples invitation til eventet kunne se ud som om den var skrevet i hånden, kunne det indikere at Apple Pencil på en eller den måde spiller en rolle. Det kunne være en ny prisvenlig udgave eller en indikation på at den nye iPad vil kunne bruges med Apple Pencil.

Billig MacBook eller MacBook Air

Der har været en del rygter om at Apple vil lancere en nye billige bærbar computer her i foråret. Den kunne være målrettet skolebrug, men de seneste rygter siger at den ikke er klar endnu. Vi skal derfor næppe regne med at Apple lancere en ny MacBook på eventet. Den er givetvis på vej, men komme så først senere.

Tidligere annoncerede produkter som AirPower

Helt tilbage i efteråret under iPhone-lanceringen fremviste Apple to nye produkter, der endnu har til gode at komme i butikkerne. Den trådløse oplader AirPower og et nyt opladeetui til AirPods. De burde kommer her i foråret, men næppe på et event målrettet skoler og elever.

iPhones

Der er massive rygter om både en iPhone X i guldfarve såvel som en rød udgave. Mest interessant er rygterne om en ny iPhone SE. Igen virker det bare ikke til at passe ind på dette event, så vi får næppe nogle nye iPhones at se i denne omgang,

iOS 11.3

iOS 11.3, der lige nu er i beta, indholder på iPaden en app kaldet Classoom 2.2. Ideen med appen er at den skal hjælpe lærere og elever i undervisningen. iOS 11.3 indeholder også et nyt framework kaldet ClassKit, som skal gøre det nemmere for udviklere at lave undervisningsapps.

Det er en no-brainer at disse to ting formodentlig vil komme til at fylde en del på eventet - måske er det endda kun det, det vil handle om.

Jeg regner med at Apple frigiver den endelige version af iOS 11.3, den såkaldte GM, i dag mens den officielle frigivelse sker om en uge.

Andet

Apple vil formodentlig også komme med flere detaljer om deres nye "Alle kan kode"-initiativ, hvor skoler i hele verden skal undervise i udvikling af apps i et undervisningsprogram udviklet af Apple.