Apples vækst i salget af computere i USA er kølet lidt af viser nye foreløbige tal fra Gartner. Formodentlig som en konsekvens af, at det er lang tid siden, der er sket en opgradering af selskabets computere. Specielt de stationære Macs trænger til en overhaling.

Apples salg er steget 3,8% for seneste kvartal sammenliget med sammen kvartal sidste år. Apple vokser stadig mere en branchen som helhed (-3,5%), men kan ikke følge med førerhunden HP, der er vokset hele 6,6%. De største tabere er Acer og Toshiba, der er faldet 20-25%. Specielt Acer levede højt på at sælge små, billige og bærbare computere, men efter iPadens lancering, er det marked stort set forsvundet som dug fra solen. Det skal bemærkes, at tablets ikke er med i gartners statistik.

Apples amerikanske markedsandel er nu 10,6% sammenlignet med 9,8% sidste år. Det er dog et fald sammenlignet med de foregående kvartaler, hvor Apple traditionelt står stærkt på grund at stort salg til studerende.

Gartner har ikke Apple med i den internationale statistik, da selskabet på verdensplan ikke er blandt de fem største producenter.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.