Så gik den ikke længere for Nokia, der må se sig overhalet af Apple som verdens største producent af smartphones. I februar forudsagde jeg, at dette ville ske sidst på året, men det er altså gået langt stærkere end man kunne forvente. Det er iPhones kraftige vækst kombineret med Nokias stadig faldende salgstal, der har fået magten til at skifte.

I sidste kvartal var Nokia foran med mere end 5,5 millioner enheder, mens Apple nu fører med 3,6 millioner enheder. Det betyder at forskellen mellem Nokia og Apple på bare et enkelt kvartal er over 9 millioner enheder - i Apples favør. Hvor Apples salgstal kun er steget, er Nokias faldet med 34%. Gad vide om det kan forklares med en indskrænkning i Nokias distributionskraft - eller om forbrugerne bare har fået nok af Nokia?

I hvert fald skal der ske noget radikalt hos Nokia, hvis de igen skal blive dominerende på markedet på de mest avancerede mobiltelefoner. For nylig slof Nokia sig sammen med Microsoft - det store spørgmål er om det ud over at være radikalt, også vil give højere salgstal - eller om Nokia skal satse på de mindre avancerede mobiltelefoner, som stadig efterspørges i store dele af verden - men som der ikke er den store overskudsgrad i at producere.

Opdatering

Ikke nok med at Apple har Overhalet Nokia, det har Samsung også. Nokia er altså nu kun nummer tre efter Apple og Samsung på smartphonemarkedet. Nokia har i perioden mistet hele 60% af sin markedsandel. At kalde det dårligt ville være en underdrivelse - det er en katastrofe for Nokia. Hvor Apple og især Samsung fire-, fem- eller seksdobler deres salg fra år til år, så falder Nokias salgstal ligefrem. Der er altså ikke engang tale om, at Nokia holdere deres salgs, mens markedet vokser, men at Nokia ligefrem mister kunder.

Kilde: Financial Times ifølge Macrumors

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.