I går skrev jeg at Apple af en eller anden grund har frigivet firmwaren til den nye HomePod-højttale, der ellers først kommer på markedet til december. Denne firmware er identisk med iOS version 11.0.2 og viser sig at indeholde en hel del detaljer om den kommende iPhone 8. Apple er med andre ord kommet til at lække information om iPhone 8 flere måneder før tid

I firmwaren omtales denne iPhone ved kodenavnet "D22", vi ved således ikke hvad det endelige navn bliver - om det bliver iPhone 7s, iPhone 8 eller noget helt tredje.

Først og fremmest indeholder firmwaren noget grafik der viser hvordan den nye iPhone kommer til at se ud. Lige som rygterne har talt om længe, bliver den med skærm næsten helt ud til kanten med undtagelse af toppen, hvor der skal være plads til højttaler og flere sensorer. Det mockup der er i midten øverst er derfor ret tæt på virkeligheden.

En af sensorer der skal være plads til over skærmen er forbeholdt ansigtsgenkendelse. Firmwaren indeholder nemlig flere referencer til en ny infrarød sensor. Referencerne ligger i det såkaldte BiometricKit der i dag styrer TouchID - fingeraftrykslæseren. Det er derfor nærliggende at tro at den infrarøde sensor skal supplere eller erstatte Touch ID. Højst sandsynligt bliver det det sidste. Der er i hvert fald ingen referencer i firmwaren til en Touch ID-sensor under skærmen, som der ellers har været rygter om. Der er selvfølgelig stadig den mulighed, at sensoren bliver flyttet om på bagsiden af iPhonen i stedet for at forsvinde helt.

Firmwaren har også referencer til en nye type statusbar - den information, der er i toppen af skærmen. Statusbaren vil fremover få et split-funktion, hvilket nok referer til at den vil kunne fordele sig på begge sider af sensorerne i toppen.

Opdatering angående kameraet

Der er også et par godbidder angående kameraet. Det er blandt andet en nu funktion kaldet SmartCamera. Om den er relateret til Kamera-appen, og derfor også kommer til ældre iPhones med iOSD 11, eller om den er relateret til hardwaren i den nye iPhone 8, er ikke til at sige. I hvert fald er der indikationer på at man med SmartCamera kan bruge iPhones kamera til at detektere forskellige motiver med. Det kunne være dyr, børn eller mere abstrakte ting som fyrværkere eller en solnedgang. Funktionen vil måske kunne bruges til at iPhpnen analyserer motivet og automatisk sætter eksponeringstid etc. til det optimale alt efter om man vil tage billede af en solnedgang eller et sportsbegivenhed. Mange kameraer har i dag en mulighed for at manuelt kan vælge mellem sådanne scener, men noget tyder altså på at Apple vil gøre det automatisk.

En anden ny funktion hedder freezeMotion med reference til ansigter, kæledyr og babyer. Måske handler det om at den kan fastfryse hurtige bevægelser på det helt rette tidspunkt.

iPhone 8 forventes lanceret til september, men med Apples læk in mente, er det ret sikkert at der allerede inden da, vil dukke yderligere oplysninger frem fra firmwaren.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.