ComScore, der holder øje med samlede mængde telefoner i den amerikanske befolkning, er klar med tal for februar måned. De er godt nyt for Apples iOS. Apple er klart den største i USA - og afstanden til Samsung øges faktisk hver eneste måned. Vi er endda ikke så lagt fra at Apple er dobbelt så store som Samsung på det amerikanske smartphonemarked. Apple nærmer sig 40% af markedet, mens Samsung ligger lige over 20%.

Kigger man på hvilke styresystem folk har på deres telefon er Android stadig nummer et, men forspringet falder. På kun tre måneder er Androids forspring gået fra 18,7 procentpoint til nu 12,8 procentpoint. Indsnævringen skyldes både at iOS går frem og at Android går tilbage.

iOS vokser stille og roligt og har nu en markedsandel på 38,9%. Lige modsat går det for Android, der oplevet faldende markedsandele, men dog stadig er førende med 51,7%. Som sagt går Samsung frem, så Androids nedtur skyldes producenter som HTC og Motorola, der begge er for nedadgående. Noget tyder altså på, at Samsung langsomt men sikkert stjæler de andre Android-producenters kunder. Fortsætter tendensen ender vi med en situation, hvor Android i praksis er lig med Samsung.

Endnu mere dystert ser det ud for BlackBerry, der igen oplever et stort fald og har mistet næsen hver tredje kunde i løbet af tre måneder. BlackBerry må således nu nøjes med 5,4% af markedsandelen. Det bliver spændende at se om lanceringen af deres nye telefon og styresystem kan ændre på det.

Microsoft og Windows Phone går lidt op og ned i målingerne fra måned til måned. I oktober havde de 3,2%, det faldt så til 3,0% i november for at stige til 3,2% igen i februar. Da de har så forsvindende lille markedsandel, skal man nok ikke lægge alt for meget i dette, da usikkerheden på tallene er for stor. Vi kan således ikke rigtigt se om det går den ene eller den anden vej for Microsoft.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.