Flere steder i den danske iPad-sfære er der spekulationer i gang om, at salget af iPaden efter den officielle frigivelse i dag, vil være moderat eller lige frem skuffende. Logikken skulle være, at Apple er for sent ude, hvilket betyder at alle dem der vil have en iPad, allerede har købt den. iPaden har jo kunnet købes i USA og flere andre lande siden april, hvilket er 8 måneder siden.

Umiddelbart er der intet i vejen med den logik - jeg har endda selv fremført den for lang tid siden. Faktisk helt tilbage i marts 2008. Den gang var det dog iPhonen det handlede om og ikke iPaden. Dengang skrev jeg et indlæg på iPhoneguide under overskriften Er iPhone-markedet mættet i Danmark? Logikken var den samme som nu: Er der overhovedet nogen der vil købe en dansk iPhone, når man har kunnet købe den i 8 måneder i udlandet. Har alle der ønsker en iPhone ikke allerde købt den?

En væsentlig fejl ved logikken

Som sagt er der intet i vejen med den logik, bortset fra den ikke så væsentlige ting, at den altså er forkert! Tilbage i 2008 da jeg frygtede, at iPhone-markedet var mættet, var der 6.000 iPhones i Danmark. I dag er der solgt flere hundrede tusinde iPhones i Danmark. Det er 50 gange flere end i 2008. iPhone-salget eksploderede da den kom officielt til salg i Danmark og siden er salget kun gået en vej og det er op.

Jeg tog i den grad fejl, det indrømmer jeg. Jeg var forholdsvis ny i branchen og have slet ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at salget kunne stige så meget. Siden den gang har jeg skrevet mere end 2.000 artikler om iPhonen og iPaden og ved lidt mere om tingene. Den fejl laver jeg ikke igen. Selvfølgelig er iPad-markedet ikke mættet i Danmark.

iPad-salget vil eksplodere

Jeg tør godt melde ud, at iPad-salget vil eksplodere i Danmark. Inden der er gået en uge, er der solgt flere officielle danske iPads, end der var i landet inden lanceringen. Og inden jul når vi nok noget der ligner en 8-10-dobling. Markedet er ikke mættet, det er en stor fejltagelse at tro det. For det første viser det eneste vi kan sammenligne med, iPhone-frigivelsen, at det betyder meget at en enhed kan købes officielt i butikkerne. Prisen er lavere og tilgængeligheden er større. iPaden kan i dag købes over hele landet. Modsat den gang med iPhonen, hvor den kun kunne købes hos Telia, kan iPaden købes i alle de store elektronikkæder og hos Apple-forhandlerne. For det andet har iPaden solgt hurtige i USA end iPhonen gjorde, da den blev introduceret. Alt taler altså for, at det samme vil ske i Danmark. Inden for et par år vil vi altså snakke hundrede tusinder solgte iPads i Danmark. Lige nu er der måske 5.000-10.000 iPads i landet.

Ingen køer

Et af de argumenter jeg hører for, at jeg tager fejl er, at der ikke har været lange køer foran iPadforhandlerne. Nej, selvfølgelig har der ikke det, der har jo ikke været meldt officielt ud, at der ville blive solgt iPads fra i dag. Ingen har rent faktisk vidst med sikkerhed, at man ville kunne købes iPads i de danske butikker i dag. Man stiller sig ikke i kø foran en butik, man måske tror begynder at sælge iPads. Havde Apple for en måned siden meldt ud, at iPad-salget ville starte i dag, så havde der med garanti været kø. Men der har slet ikke været nogen hype omkring lanceringen. iPaden går bare stille og roligt ind på markedet. Den brede distribution skal dog nok få sikret, at der bliver langet nogle stykker over disken de næste par uger.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.