Salget af mobiltelefoner er i frit fald. I 4. kvartal 2017 faldt det samlede salg på verdensplan med 9% sammenlignet med samme kvartal året forinden. Det er det største fald i salget nogensinde siden smartphonen kom på markedet for godt 10 år siden. Det viser tal fra Strategy Analytics. De forklarer faldet med at det kinesiske marked er kolapset. I verdes folkerigeste land faldt salget med hele 16%.

I et marked der falder er et mindre fald, som Apples, derfor positivt. Apple øger da også sin markedsandel. Tallene vier at Apples iPhone på verdensplan nu står for 19,3% af markedet hvilket gør Apple til verdens største producent af smartphones. Samsung ligger nummer to med 18,6% og Huawei nummer tre med 10,2%. Af de store producenter er det især kinesiske Huaweis salg der er faldet, hvilket passer fint med at det specielt er i Kina at salget falder. Det største fald er dog sket blandt de mange mindre producenter uden for top 5. Her er salget faldt med næste 25%.

Tal fra IDC viser sammentendens, omene deres vurdering er at salget på verdensplan kun er faldet med 6%.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.