En af de nye funktioner, som Apple har meldt ud i første omgang kun vil virke i USA, er "iTunes in the cloud". Alligevel er de begyndt at udrulle det i resten af verden, dog ikke Danmark endnu. Foreløbig virker det i USA, England, Australien, Frankrig, Irland, Mexico, Holland og Spanien.

Princippet er, at når man køber musik på én enhed, skubbes det automatisk til ens andre enheder (hvis man ønsker det). Princippet gælder ikke kun fremadrettet. Al den musik man har købt gennem iTunes, kan nu hentes på alle ens enheder fra skyen uden beregning. Med enheder skal forstås iPhones, iPads, iPod touch, Mac’s og PC’ere. Så længe de er knyttet sammen med samme iTunes-konto, kan man hente købt musik som man vil på alle de andre enheder.

Tidligere kunne man kun hente musikken én gang. Slettede man en sang og ville hente den igen, måtte man betale. Hentede man en sang på iPaden og ville hente den samme sang på iPhonen, måtte man betale. Med iCloud behøver man ikke tænke mere over dette, har man købt en sang én gang, er den gratis på alle ens andre enheder. Det betyder også at man kan bruge sletning af musik meget mere fleksibelt, da man jo altid bare kan hente det igen fra skyen. iTunes Store holder helst styr på, hvad man tidligere har købt, så man altid kan hente det igen. Præcis på denne måde fungerer det allerede med apps, som man kan hente lige så tosset man vil, når først man har betalt én gang.

Ud over iTunes in the cloud, som er gratis, har Apple en service kaldet iTunes Match. Her er det ikke bare musik købt i iTunes, der er inkluderet, men al ens musik, uanset, hvor man har det fra. Servicen koster $25 om året.

Apple har også planer om at udvide iTunes in the cloud til filmindhold skriver Los Angeles Times og Wall Street Journal.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.