Apple skærer voldsomt ned på Samsungs leverancer af LCD-skærme oplyser en anonym kilde hos Samsung til Korea Times. Næste år vil det formodentligt være helt slut med, at Samsung leverer skærme til Apples iOS-enheder.

I årets første halvdel leverede Samsung ellers 15 millioner skærmen til Apple. I Tredje kvartal blev der kun leveret 3 millioner og i årets sidste kvartal forventes kun 1,5 millioner leveret. Næste år er det så helt slut. Faldet skal også se i sammenhæng med lanceringen af iPhone 5, hvor Samsung ikke er involveret i skærmproduktionen. Samsung leverer heller ikke skærme til Apples nye iPads. Så det er klart, at efterhånden som de gamle enheder sælger mindre og mindre, vil Samsungs andel falde tilsvarende.

Apples stop for indkøb af skærme hos Samsung er ikke begrundet i den juridiske fejde de to selskaber har haft de sidste par år. Kilden hos Samsung oplyser, at Samsung ganske enkelt ikke er i stand til at matche den pris, som Samsungs konkurrenter kan tilbyde Apple.

"Vi kan ikke sælge skærme til Apple med rabat. Samsung har allerede skåret ned på leverancerne til Apple, og næste år stopper vi helt", udtaler kilden.

I går var der en relateret historie, hvor vi skrev, at Samsung stod til at miste produktionen af Apples iOS-chips. Begrundelsen for dette var at Samsungs konkurrenter kunne levere et bedre produkt.

Selvom Apples valg begrundes med ydelse og økonomi, er der dog næppe tvivl om, at de juridiske slagsmål ikke har hjulpet på Apples lyst til at fortsætte med at indkøbe komponenter hos Samsung. Apple har ellers været Samsungs største kunde i de seneste år, og har lagt milliarder af dollars i Samsungs kasse.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.