Fra Apple i sin tid lancerede den oprindelige iPhone og helt frem til og med iPhone 6s har Apple udelukkende benyttet modemchips fra Qualcomm. Modemchippen er den del i iPhonen der står for de trådløse funktioner. I iPhone 7, iPhone 8 og iPhone X har Apple benyttet modemchips fra både Qualcomm og Intel og fra og med i år vil Apple udelukkende benytte modemchips fra Intel. Det skriver KGI, der mener at Intel tilbyder bedre priser end Qualcomm og nu kan konkurrerer på kvaliteten.

For os brugere vil det formodentlig ikke få den store betydning. Der har været indikationer på at iPhones med modemchips fra Qualcomm havde hurtigere netforbindelse end de samme iPhones med modemchips fra Intel, men dette skulle der nu være styr på.

Det eneste der kan få Qualcomm tilbage i stalden hos Apple er hvis ikke Intel når at blive klar med 5G-teknologien lige så hurtigt som Qualcomm.

Qualcomm har i en årrække været dominerende inden for modemchips til mobiltelefoner, men noget tyder på at de er sket med urent trav. I hvert fald er Qualcomm så sent som i januar i år blevet mødt at en bøde på hele 997 millioner euro af EU for at misbruge sin dominans.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.