Da rygterne omkring Apples planer for deres eget betalingssystem begyndte at tage fart først på året, kontaktede betalingstjeneste PayPal, der ejes af Ebay, Apple for at tilbyde et samarbejde. Formodentligt fordi PayPal viste, at det er bedre at være med Apple end mod Apple.

Det er nu alligevel det sidste der kommer til at ske. For midt i forhandlingerne med Apple, hvor Apple var indstillet på at gøre PayPal til en "foretrukken betalingsproces" for Apple Pay, underskrev PayPal en aftale med Samsung omkring brugen af Galaxy S5's fingeraftrykssensor til godkendelse af PayPal-betalinger. Det fik Apple til øjeblikkeligt at afbryde forhandlingerne med PayPal samt at ekskludere dem helt fra at bruge Apple Pay.

PayPals partnerskab med Samsung skulle eftersigende være tvunget igennem af eBays direktør, John Donahoe. PayPals nu tidligere direktør David Marcus, var kategorisk imod aftalen med Samsung, da han vidste at den ville sætte forholdet til Apple på spil. Marcus måtte dog bøje sig for ejernes ønske, og blev ifølge rygterne fyret på grund af disse uenigheder. Noget direktionen i eBay dog har afvist.

Apple Pay går i luften i USA her i oktober, og gør det muligt at bruge iPhonen som betalingsmiddel i udvalgte butikker og på nettet.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.