De sidste par dage har det store samtaleemne i iPhone-kredse været, om der var forskel på batteritiden i iPhone 6s med henholdsvis en chip fra Samsung eller TSMC. De første data viste en stor forskel på over 30%, men efterhånden som flere benchmark-data er tikket ind, er forskellen mindre og mindre og svinger generelt mellem 5% pg 20% i TSMC's favør.

Nu blander Apple sig - hvilket er meget usædvanligt - direkte i debatten. Apple oplyser til TechCrunch, at de selv har testet det, samt har indsamlet information fra brugerne. Ifølge Apple er der praktisk taget ingen forskel i dagligt brug af iPhonen. Alle data ligger inden for 2-3% af hinanden.

Apple afviser som sådan ikke benchmark-testresultaterne, men siger at det er en misvisende måde at sammenligne på, da disse testprogrammer er designet til en kontinuert høj ydelse, der ligger langt fra dagligdags brug. Apple har i stedet kigget på het almindelig brug, og her er der altså i praksis ingen forskel.

De 2-3% ligger inden for den gennerelle forskel man vil finde for iPhones med chip fra samme producent. De er altså inden for de tolerancer iPhonen normalt produceres efter på fabrikken.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.