Apple lancerer snart en ny teknologi, så iPhonen kan bruges som digital bilnøgle. Med den kan man låse og låse bilen op samt starte den udelukkende med sin iPhone eller Apple Watch. Funktionen blev fremvist under Apples præsentation af iOS 14, men funktionen kommer faktisk allerede med iOS 13.6, som lige nu er i betatest. På Apple Watch kommer funktionen med watchOS 6.2.8.

Teknologien benytter samme del af NFC-hardwaren som Apples Express Transit-funktion til køb af billetter til offentlig transport. Det betyder at iPhonen ikke behøver blive låst op for at det virker, og at funktionen virker i op til fem timer efter at iPhonen ellers er løbet tør for strøm. Oplåsningen af bilen sker ved at holde iPhonen tæt på dørhåndtaget i føresiden. Start af bilen sker ved at placere iPhonen i holderen i bilen og trykke på startknappen.

Der kan kun tilknyttes én iPhone til hver bil. Til gengæld kan denne iPhone dele adgang til bilen med op til fem andre iPhones. Både generelt eller på engangsbasis.

Tyske BMW erApples første partner

Det tyske bilmærke BMW bliver de første til at tage Apples teknologi til sig, oplyser de på deres hjemmeside om teknologien.

Ifølge BMW vil teknologien få bred udbredelse og kommer til modellerne 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, X5, X6, X7, M5, M8, X5 M og X6 M. Dog kun biler produceret fra juli 2020 og frem. BMW nævner ikke, at eksisterende biler kan opgraderes til at gøre brug af teknologien. Det skyldes formodentligt, at der skal indbygges NFC-hardware (måske endda med en eller anden Apple-chip) i bilen. At det kun gælder nye biler, betyder med andre ord, at der går en rum tid, før teknologien for alvor når ud til folk.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.