Et meget alvorlig sikkerhedshul er blevet fundet i Java 7 (hullet eksisterer dog i alle udgaver af Java lige fra version 4). Det har fået danske sikkerhedseksperter til at opfordre folk til med det samme at slå Java fra i ens browser. I USA har sikkerhedshullet fået U.S. Department of Homeland Security til ligeledes at anbefale alle at slå Java fra i browseren indtil hullet er blevet lukket.

Sikkerhedshullet betyder, at man ved en enkelt besøg på en ondsindet hjemmeside kan få sin computer kompromiteret, et enkelt klik på en link i en mail kan også være nok. I Danmark er det specielt uheldigt eftersom vi af det offentlige er blevet tvunget til at have Java installeret på vores computere på grund af NemID, der er bygget på Java. Hvis ikke vi var det, kunne man i princippet lige så godt afinstallere Java med det samme.

Apple har været hurtige til at reagere. På de Macs, hvor man allerede har installeret Java 7, har Apple slået automatisk slået Java-pluginnet fra. Det har de gjort ved at kræve et højere versionsnummer end det nuværende, før at det virker.

Oracle, der står bag udviklingen af Java, har endnu ikke meldt ud, hvornår man kan forvente at hullet bliver lukket.

For en sikkerheds skyld bør man dog selv slå Java fra. Det gør man under Systemindstillinger, som kan tilgås via Æble-menuen.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.