Apple har kommenteret offentligt på sagen om at deres partner inden for safirproduktion, GT Advanced Technologies, er gået i betalingsstandsning. Ifølge Apple kommer det som en overraskelse. Det skriver Wall Street Journal. Ifølge kilder hos Apple, havde Apple nemlig samarbejdet med GT om at sikre at GT kunne betale deres fordringer. Apple har godt vist at GT har haft svært ved at sikre tilstrækkelige midler, og har derfor afstået fra at bede GT om at begynde at betale af på deres $439 millioner store lån, som Apple har ydet dem til investering i produktionsmidler.

Ifølge den klausul der fulgte med Apples lån til GT, kunne Apple kræve lånet indfriet, hvis GT's beholdning af likvide midler kom under $125 millioner. Noget Apple dog har afstået fra at gøre. Apple har tværtimod forsøgt at hjælpe GT med at leve op til de aftalte krav, så sidste del af lånet på $139 millioner kunne komme til udbetaling. Lånet har været kontraktligt bundet op på nogle tekniske krav som GT ikke har kunnet leve op til. Derfor har de heller ikke fået udbetalt hele beløbet endnu.

Ifølge rygterne forud for lanceringen af iPhone 6, var Apples plan at benytte safir i skærmene. Det skete som bekendt ikke, hvilket har tæret hårdt på midlerne hos GT, da de har stærkt begrænsede muligheder for at sælge deres produktion til andre. Årsagen til at Apple gik bort fra safir i sidste øjeblik rapporteres at være problemer med at få produceret tilstrækkeligt store mængder i den rette kvalitet.

Senere i dag afholdes den første høring i sagen, så der kan blive kastet lys over anmodningen om betalingsstandsning. GT's officielle udmelding er, at de kører videre som de hele tiden har gjort.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.