For første gang siden 1995 udbetaler Apple udbytte til aktionærerne. Apple har besluttet at udbetale $2,65 per aktie til selskabets aktionærer. Der vil blive tale on en kvartalsmæssig udbetaling startende i 3. kvartal 2012.

Apple har også besluttet at opkøbe egne aktier for 10 milliarder startende i Apples kommende regnskabsår, der begynder 30. september 2012. Tilbagekøbet vil løbe over 3 år, og primært have til årsag at begrænse udvandingen af aktieværdien på grund at medarbejdernes aktieoptioner. Apple forventer, at de nye tiltag vil nedbringe formuen med omkring $45 milliarder eller lidt under halvdelen af Apples formue over de kommende 3 år.

Formålet med Apples tiltag er gøre aktien mere interessant, og dermed mere værdifuld, for investorerne.

I forbindelse med beslutningen har Apple afholdt et telefonmøde for investorerne. Her fortalte Apples finanschef, Peter Oppenheimer, at Apple har rigeligt med kontanter til at holde forretningen kørende. Rent forretningsmæssigt til dagens beslutningen ikke have nogen som helst betydning for andre end aktionærerne, der nu vil få del i de penge Apple tjener.

Apple er verdens klart mest værdifulde selskab målt på børsværdi. Nummer to p listen Exxon Mobil er mere end 500 milliarder kroner mindre værd end Apple.

Scroll ned for at se kommentarer