Thunderbolt Display er en 27 tommer skærm lanceret af Apple i sommeren 2011 som erstatning for den hidtidige Cinema Display. Skærmen har en opløsning på 2.560 x 1.440 pixels og en aspect ratio på 16:9.

Thunderbolt Display har flere Thunderbolt-porte samt FireWire 800- og ethernet-porte. Skærmen har også indbygget en MagSafe-connector til opladning af MacBooks samt indbygget Face Time HD-kamera.

Prisen ved lanceringen var 7.799 kroner, senere er den dog steget til over 8.000 kroner.

Kommer der en ny Thunderbolt Display?

Af flere omgange har der været rygter om at Apple ville lancere en opdateret udgave af Thunderbolt Display. Mest konkret har rygterne været i juni 2016 hvor flere og flere forhandlere er løbet tør for skærme - normalt et sikkert tegn på at Apple er på vej med nyt.

En opdatering er også mere end påkrævet. Thunderbolt Display er efterhånden blevet et af Apples mest utidssvarende produkter. Opløsningen er for lav, prisen for høj og designet for kluntet sammenlignet med konkurrenternes produkter og tidens behov. Det er så grelt, at Apple i deres butikker må bruge skærme fra andre producenter, for at kunne vise Mac Pro's 4K-opløsning, som er for høj til Thunderbolt Display. Fra at være Apples flagskib og en af verdens absolut bedste skærme er Thunderbolt Display kørt bagom dansen. Der er intet i vejen med skærmen, men da verden ikke står stille er den for længst overhalet af hvad konkurrenterne kan tilbyde.

Apple bekræfter at de udfaser Thunderbolt Display

Nu bekræfter Apple så at det er slut med Thunderbolt Display: "Vi udfaser Thunderbolt Display. Den vil være tilgængelig via Apple.com, Apples butikker og hos autoriserede forhandlere så længe lageret rækker. Der findes flere andre gode tredjeparts skærme tilgængelige for Mac-brugere.", udtaler en Apple-talsmand således til TechCrunch. Apple har altså stoppet produktionen, og sælger skærmen indtil der ikke er flere. Herefter udgår den af sortimentet.

Opdatering: I efteråret 2016 har Apple lanceret et samarbejde med LG om lancering af to skærme, der skal erstatte Thunderbolt Display. Skærmen er specielt tilpasset Apples MacBooks.

Læs mere om skærmen her.

Eller gå direkte til Apple Online Store:

- 21,5″ LG Ultrafine 4K

- 27″ LG Ultrafine 5K

Scroll ned for at se kommentarer