Apple bekræfter i et nyt support-dokument, at Apple TV skal fungere som base i kontrollen af HomeKit-enheder, når folk ikke er hjemme på netværket. Det betyder, at man via sin iOS-enhed og Apple TV som base kan kontakte sine HomeKit-enheder, når man er på farten. Alt det kræver er, at man er logget ind på Apple TV (3. generation eller nyere) med samme Apple ID som man bruger på iPhonen eller iPaden.

HomeKit er Apples nye platform, der skal samle hjemmets netforbundne enheder under en fælles standard, som blandt andet kan styres via Siri på iPhonen. Traditionelt set har hver producent af iPhone-styret grej har deres eget system med en dedikeret bridge eller base, der sikrer kontakten til nettet. Det skal HomeKit blandt andet ryde op i ved at lade Apple TV fungere som base for alle HomeKit-enheder. Det betyder selvfølgelig også, at man skal have en Apple TV, hvis man vil styre enheder på farten via Siri, når ikke man har direkte netforbindelse til dem.

Oprindeligt var det forventet, at Apple ville lancere en ny Apple TV-boks i næste uge på WWDC-konferencen, men seneste rygter går på, at alligevel ikke vil ske.

Scroll ned for at se kommentarer