Apple har klokken 17.00 dansk tid frigivet en softwareopdatering, der løser det sikkerhedsproblem i macOS, som blev rapporteret sent i går aftes. Fejlen gjorde at man kunne aktivere root-adgang på en Mac uden brug af kodeord.

En talsmand for Apple har i en mail til onx.dk givet følgende kommentar til problemet (i min oversættelse):

"Sikkerhed har højeste prioritet i alle Apple-produkter og desværre snublede vi med denne udgave af macOS. Da vores sikkerhedsingeniører blev opmærksomme på problemet tirsdag aften begyndte vi med det samme at arbejde på en opdatering der kunne lukke sikkerhedshullet. Her til morgen (amerikansk tid) er opdateringen tilgængelig til download og senere på dagen vil den automatisk blive installeret på alle systemet med seneste version (10.13.1) af macOS High Sierra.

Vi beklager dybt denne fejl, og vi beklager over for alle Mac-brugere, både for at frigive med denne sårbarhed og for den bekymring, den har forårsaget. Vores kunder fortjener bedre. Vi reviderer vores udviklingsprocesser for at forhindre, at dette sker igen."

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.