En hel del tyder på at Apple planlægger at udvikle egne processorer til brug i Mac'en. Altså som erstatning for de Intel-chips der bruges i dag.

I hvert fald er der rapporter om at Apple har oprettet en ny technology hub i den amerikanske stat Oregon. Lokationen er ikke helt ligegyldig i denne sammenhæng for Oregon er et af USA' vigtigste centre for udvikling og produktion af computerchips. Oregons største arbejdsgiver Intel, der med op mod 20.00 ansatte i området har deres største faciliteter her. Der er med andre ord koncenteret en masse ekspertise i udvikling af computerchips i netop Oregon, hvorfor det er interessant at det lige er her Apple opretter en ny afdeling. Det gør Apple selvfølgelig fordi de vil have fat i de talentfulde ingeniører, der bor i området. Der er da også rapporter om at Apple allerede har ansat flere topingeniører fra Intel.

Jobopslag viser desuden at Apple leder efter folk med baggrund i udvikling af computerchips. Særligt skal man bide mærke i at der tales om ikke-iOS-forhold med særlig fokus på memory controllers og lignende. Netop memory-området (altså enhedens fysiske hukommelse) er et af de steder, hvor computerchips adskiller sig fra mobilchips fordi de to brugsmønstre er helt forskellige. Computere stresses typisk på en helt anden måde en iOS-enheder gør og derfor kræver den en særlig ekspertise på dette område, hvis det skal gøres ordentligt. Alt tyder derfor på, at de folk Apple nu søger skal lave noget andet end chips til brug i iOS-enhederne.

En mulighed er at Apple i første omgang er ved at udvikle deres egen grafikchip (GPU) til brug i Macs. Herefter vil en regulær processor sikkert følge. Om det så bliver som supplement eller som en regulær erstatning for Intel-chips er et godt spørgsmål. Hvis Apple gør det ordentligt kunne det være tegningen til fremtidens computere med helt nye funktioner og muligheder.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.