For nogle år siden begyndte Apple at designe deres egne chips. I første omgang var det de ARM-baserede A-chips til iOS-enhederne. Siden har Apple lanceret flere chips med specielle funktioner og senest har Apple lanceret deres egne grafikchips til iPhonen. Formålet med selv at designe chips frem for at bruge hyldevarer er dels at kunne beskytte egne teknologier, dels at få mere styr på logistikken og dels at kunne få chips 100% tilpasset egne behov. Specielt i iOS-enhederne er Apple ved at have overtaget det hele selv.

En af de få chips til iPhonen som Apple stadig køber ude i byen er modemchippen. Det vil sige den chip der står for kommunikationen med netværket. I iPhone 8 benytter Apple modemchips fra både Intel og Qualcomm. Ikke begge to i samme telefon. Det skal forstås sådan at nogle af telefonerne har en modemchip fra Intel andre fra Qualcomm. Fremover vil Apple dog til at designe deres egne modemchips også. Det mener den japanske erhvervsmedie Nikkei.

Ud over modemchips arbejder Apple på en chip der integrerer touch, fingeraftrykslæser og screen drivers samt en helt ny hovedprocessor til deres MacBooks. Det sidste er selvfølgelig det mest interessante, da den vil gøre det muligt at afvikle iOS-apps på Mac'en og omvendt. Nikkei fremfører flere argumenter for deres synspunkter og analytikere og kilder i industrien bakker synspunkterne op. Lanceringen af disse chips ligger dog stadig et par år ude i tiden, vurderes det.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.