Siri står på tærsklen til at få en kæmpe opgradering, der skal gøre den til en rigtig personlig assistents snarere end bare et værktøj til stemmesøgning, som det er i dag. Det skriver Tech Insider.

For et halvt år siden købte Apple en engelsk virksomhed kaldet VocalIQ. VocalIQ har brugt de sidste 10 år på at udvikle en ny teknologi til stemmekommunikation med computere. Teknologien går en del videre end den sessionbaserede teknologi som Apple bruger i Siri i dag, og som også den netop præsenterede Viv-teknologi bruger. I stedet benytter VocalIQ sig af betydningsbærende sammenhænge på tværs af samtaler. Den husker med andre ord fra gang til gang.

VocalIQ er derfor overlegen til komplekse opgaver, når man sammenligner med Siri, Google Now og Microsofts Cortana.

Forestil dig en opgave i stil med: "Find en nærliggende kinesisk restaurant med parkering og Wifi, den skal være børnevenlig." Det får de fleste digitale assistenter til at give fortabt, men ikke VocalIQ. Ifølge en kilde har VocalIQ en successrate på 90%, mens de andre næcnte ligger omkring 20%.

Det bliver bedre endnu. Hvad nu hvis man ændrer mening lidt senere? Hvis man siger: "Find mig en mexikansk restaurant i stedet.", vil man få nye søgeresultater, hvor der stadig tages hensyn til at der skal være parkering, Wi-Fi og børnevenligt. Med Siri, Cortana og så videre, skal man starte søgningen helt fra starten, da de ikke husker mellem de enkelte sessioner. Her er VocalIQ meget bedre og mere på linje med, hvordan mennesker ville gøre. Den store forskel er altså, at hvor alle andre lignende tjenester er sessionsafgrænsede, og altså starter fra nul hver gang, så husker VocalIQ alt hvad den har hørt og lært. Præcis som vi mennesker gør. Derfor bliver den bedre og bedre med tiden, også til at forstå accenter og dialekter.

Ifølge Tech Insiders kilde, er det ikke klart, om den nye teknologi kommer til iPhonen med næste udgave af iOS eller om Apple gemmer den til deres elbil eller den stand alone Siri-enhed, der er rygter om er lige på trapperne.

Om to uger holder Apple deres årlige udviklerkonference (WWDC), så det bliver vi formodenligt meget klogere.