Apple er ved at udvikle en ny chip det skal bruges til at håndtere opgaver relateret til AI (kunstig intelligens). Det vil sige ting som ansigts- og talegenkendelse. Det skriver Bloomberg, der citerer en kilde bekendt med Apples planer. Internt hos Apple går chippen under navnet "Apple Neural Engine". Chippen skal bruges i såvel iOS-enhedere som i Macs.

En dedikeret chip til AI-funktionalitet er en del af Apples strategi om at udvikle selvstændige chips til særlige formål for at holde hovedprocessoren fri til dens normale arbejdsområder samt få en hardware der er bedre tilpasset opgaven. Noget man jo i øvrigt også har set med GPU'eri mange år, det vil sige dedikerede grafikchips.

Den første af Apples nye sær-chips var M1, Apples motion coprocessor, der håndterer oplysninger og funktionalitet relateret til bevægelse. Med M1 kan iPhonen kontinuerligt holde styr på lokationsdata uden at bruge ret meget strøm. M-chippen er desuden en forudsætning for "Hej, Siri"-funktionaliteten. Siden har Apple lanceret T1, der styrer Touch Baren i MacBook Pro og W1 der er en chip der sidder i Apples AirPods. Derudover er der de regulære A-chips i iOS-enhederne og S-chips i Apple Watch. Næste bud kunne være at Apple vil udvikle deres egen GPU for ikke at være afhængige af producenter som AMD eller Nvidia.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.