Der har tidligere været rygter om at Apple arbejder på at lancere nogle smartbriller med augmented reality-funktioner. Efter Googles kiksede forsøg med deres briller er det hele gået lidt i sig selv. Men nu er der pustet liv i rygterne igen.

Først og fremmest har en producent i Taiwan oplyst at de er begyndt at lave dele til augmented reality-briller uden dog at oplyse hvem kunden er. Det er producenten Catcher Technology der er tale om og de laver blandt andet metalrammer til de fleste af Apples produkter. Derfor spekuleres der i at det er Apple der har bestilt de nye dele.

Ifølge andre oplysninger er Apple ved at udvikle nogle briller der skal forbinde trådløst med ens iPhone. Apple har allerede udviklet flere forskellige prototyper, men en egentlig lancering ligger ikke lige for. De skulle først være klar omkring 2020. Apple skulle køre meget hårdt på for at for at overholde tidsplanen, men der er mulighed for at den alligevel skrider, mener kilderne.

Brillerne får en specialudviklet chip og et helt nyt styresystem kaldet rOS - en forkortelse for Reality Operating System. Udviklingen af rOS ledes blandt andet af Geoff Stahl der tidligere har stået i spidsen for spil og grafik hos Apple.

Apple har endnu ikke lagt sig fast på hvordan man skal kontrollere brillerne, åbne apps og så videre. Blandt mulighederne er Siri, touch-skærme eller hovedbevægelser. Det er blandt andet dette de forskellige prototyper skal afdække. Apple arbejder på at teste så forskellige apps som kort, virtuelle mødelokaler, 360 graders videoafspilning med mere.

Apples topchef, Tim Cook, har ved flere lejligheder talt varmt om augmented reality som den nye store ting.

Billedet øverst er et koncept lavet af tredjepart og har ikke noget med Apples udvikling at gøre.

Scroll ned for at se kommentarer