Ifølge Bloomberg forhandler Apple med de store amerikanske pladeselskaber omkring en forbedring af vilkårene for download af musik i iTunes Store. Helt konkret handler det om, at Apple vil gøre det muligt at man kan hente et købt musiknummer et ubegrænset antal gange. Præcis som vi kender det fra App Store. Har man én gang betalt for en app, kan man hente den igen lige så tosset man vil, hvis nu man er kommet til at slette den, har fået nye iPhone eller vil bruge appen på mere end en iOS-enhed.

Sådan er det ikke med musik. Her kan man hente den én gang, og kun én gang. Bliver ens computer stjålet eller bryder sammen, går ens iPhone ned inden man har synkroniseret købt indhold over på computeren eller ligende, er det i princippet bare ærgeligt. Man må til lommerne igen. I den slags tilfælde er Apple normalt hjælpsomme, men principielt kan man kun hente musik én gang. Et måske mere dagligdags eksempel er, at man har købt noget musik et sted, for eksempel på sin computer, men har ikke synkroniseret det over på iPhonen. Vil man nu hente musikken på iPhonen, må man betale igen. Man ender altså nemt med, at betale to gange for den samme musik.

For pladeselskabernes synsvinkel er det jo en meget fin løsning, men nogen højere rimelighed, er der vidst ikke i det. Slet ikke, når man i praksis ikke køber musikken, men en licens til at benytte den (på bestemte måder). Det burde være sådan, at når man har købt en licens til et stykke musik, så kan man hente den igen lige så tosset man har lyst til, på den enheder man har lyst til. I princippet burde man måske endda også kunne hente den via pirat-netværker, hvis man mener det er nemmere - bare man har betalt for brugen i første omgang.

Det er åbenbart ikke så enkelt for Apple at få hevet en aftale i hus - man kunne måske forestille sig, at pladeselskaberne så vil have flere penge, så en aftale forventes først klar en gang til sommer.

Fordelen ved den nye løsning er, at man på den måde altid vil have en back-up af sin musik liggende hos Apple, da man jo altid kan hente den igen, hvis man har brug for det. Herfra er der ikke langt til den mulighed, at man ikke hentet sin købte musik, men streamer den i stedet. Et stream er jo i princippet bare download efterfulgt at sletning af filen, dog i bider og ikke hele filen på samme tid.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.