Apple arbejder på at lancere en tjeneste med TV-streams sidst på ået, skriver New York Times. I flere måneder skulle Apples Eddie Cue, have forhandlet med indholdsudbydere, for at få aftaler på plads.

Planen skulle være, at forskellige TV-kanaler skal tilbydes som apps, så de også kan ses på iPhones og iPads ud over Apple TV og det måske kommende Apple fjernsyn. Det er endnu lidt uklart, om at vil bundle flere kanaler sammen i pakker, som de fleste kabeloperatører gør i dag, ellers om de bliver tilbudt individuelt til kunderne.

Indtil videre er modstanden mos Apples planer dog stor i branchen. Der er utilfredshed med at Apple vil bestemme det hele. Samme røster hørte man i sin tid da Apple ville inkludere ebøger og digitale magasiner på iPaden. Der fik Apple som bekendt aftaler i hus i sidste ende, så TV-branchens modvilje på nuværende tidspunk behøver ikke være et problem.

Derudover har Apple også forsøgt sig med en model, hvor Apple i stedet leverede hardwaren og softwaren til kabelleverandørernes eksisterende settopbokse. Præcis den situationen har vi tidligere spekuleret i kunne være en mulighed her på Apple TV Guide: Er Apples påståede fjernsyn i virkeligheden bare en chip?.

Apple har altså svært ved at få hul igennem til de $150 milliarder store amerikanske TV-marked, men forsøger at gøre et minimum af indhold klar til lanceringen af et Apple fjernsyn sidst på året. Håbet er formodentlig, at en succesfuld start kan overbevise resten om at springe med på vognen.